George Pal Mozi

A ceglédi mozi épületében az első előadást, 1913 július 27-én tartották.


A mozi neve Uránia Mozgóképszínház volt és az Uránia hálózat tagjaként működött. Az évek folyamán több néven, több tulajdonos üzemeltette és többször át is építették. A város tulajdonába került 1991-ben a vagyon átadással a mozi, illetve annak üzemeltetése is.
2018-ban a ceglédi születésű George Pal-ra nevezték át.

A vidéki mozik között a ceglédi mozi lett először DOLBY DIGITAL és DTS hangrendszerrel felszerelve. 2004–ben volt egy nagyobb felújítás, amikor a mozi jelenlegi formája került kialakításra. Klimatizálva lett mindkét terem, valamint kicserélésre került az akusztikai burkolat és beszereltük az e-cinema fél digitális vetítési rendszert. (A Patkós Irma teremben az akusztikai burkolat alatt megtaláltuk az eredeti stukkós mennyezet maradványait.) A mozi visszakapta a régi nevét: Uránia Filmszínház. 2005 óta az EUROPA-CINEMAS és az ART CINEMA CICAE tag-mozijaként üzemel. 2011-ben került sor a Patkós Irma terem digitalizálására. Beszerelésre került egy 2K képfelbontású CHRISTIE CP2210típusú digitális vetítőgép, amellyel hagyományos 2D, valamint 3D filmeket is tudunk vetíteni. A 3Dtechnológiához az XpanD aktív szemüvegeit (shutter glass) használjuk. Ez az eljárás ugyan több fényveszteséggel jár a passzív szemüveges 3D-vel szemben, viszont a 3D-hatás jobban érvényesül.
Termeink
Patkós Irma terem:
294 néző befogadására alkalmas terem, a földszinten 198 (kényelmes sortávolságú) az erkélyen 96 (páros) plüssborítású ülőhely található. A terem klímatizált, hangrendszere DOLBY DIGITAL és DTS rendszerű.

Huszárik Zoltán terem:
50 néző befogadásra alkalmas terem, hangrendszere DOLBY DIGITAL ésDTS rendszerű. A terem 2005-ben kapta meg az előző évi működése alapján az ART minősítést. (Az art és magyar filmek vetítésére egyre nagyobb az érdeklődés és igény.)

Jegyárak: http://mozicegled.hu/?t=jegyarak
Moziműsor: http://mozicegled.hu/?t=musornaptar

URÁNIA MOZI
2700 Cegléd
Batthyány u. 1.