Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont
Egészség, szórakozás, pihenés, sok – sok vidámság… Csak néhány ok, amiért érdemes a Cegléden található Ceglédi Gyógy-és Strandfürdőbe ellátogatni. Tovább →
Hotel Aquarell****
Látogasson el családjával Cegléd legszebb szállodájába! A nyugalmat, harmóniát, és természet közeliséget árasztó, négycsillagos Aquarell Hotel**** az Alföld kapujában, Cegléden, Budapesttől mindössze 65 km-re várja Önt. Tovább →

A tékozló fiú - premier

2018. december 22., Református Gyülekezeti Ház, Ingyenes!
A tékozló fiú - premier
Ezév tavaszán indítottuk útjára Találkozz Istennel! zenés-beszélgetős rendezvénysorozatunkat Cegléden, melyben megismerhettük Tóth Palit, aki underground zenészből lett egy "istenélmény" után rövid idővel országos hírű séf, Banai Szilárd pedig az ország legjobb dobosaként elárulta: "a végtelenre nyílik kapu a zenében is, ha az ember Isten rendelkezésére bocsátja a tehetségét". Mácz István katolikus pap, Cegléd város első szabadon megválasztott polgármestere, díszpolgára, akinek 20 könyve több, mint 200 ezer példányban jelent meg, idős emberként beszélt fiatalkori első találkozásáról Istennel.

Adventra készülve igazi mérföldkőnek mondható vállalkozásba kezdtünk, amikor közreműködésünk nyomán Andó László igazgató és a Patkós Irma Színház kiváló csapata partnerséget vállalt a Cegléden élő Veres Tamás író az élet értelme keresésének témáját feldolgozó művének színpadra vitelében. Veres Tamásnak nem ez az első színházi műve: a Nagyabonyi Színkör játsza az „Akik megkapták, amit akartak” című darabját (hamarosan Cegléden is), amit elismerően fogadott a kritika és a közönség is.
A most bemutatásra kerülő darab a bibliai tékozló fiú története modern kori változatának is tekinthető. A műben a szerző útkeresése rajzolódik ki, de vajon talál-e kiutat elfuserált döntései zsákutcájából a magát az öngyilkosság széléig lavírozó hétköznapi hős? Van-e lehetőség a lejtő alján is visszafordulni és értelmet találni az életnek – erre a kérdésre ad választ szórakoztató formában Veres Tamás darabja. Az események során egy botcsinálta angyal is közreműködik, ami humoros szálat csempész a történetbe.

Hogy a darab igazi klasszikussá válhasson, a Patkós Irma Színház is kitesz magáért. Kiváló csapatot bíztak meg a darab színpadra állításával. A rendező Váry Károly színművész lesz, a főbb karaktereket pedig Balogh Ádám (Gábriel), Tekezer Szabolcs (Elemér), Szabó Szabolcs (Karcsi), Szabó Rebeka és Velkei Beatrix (Alíz), Birinyi Edina (Rendőrnő), Krasnyánszki Barbara (Takarítónő), Bognár Bence (József) alakítják majd.

Advent időszakára jellemző, hogy az ember mérleget von az eltelt évről, életéről, és sokan jutnak el főhősünkhöz hasonlóan ahhoz, hogy elégedetlenek életük alakulásával. Egy-egy nehéz időszak ugyanakkor lehetőséggé is válhat, hogy rátaláljunk a valóban értékes dolgokra, mint a családunk és Isten.
Minden karácsony lehetőség is egyben a jövő emlékeinek megteremtésében. Advent idején megtelik a levegő várakozással, nagyon sokan szorgoskodnak azon, hogy az ünnep emlékezetessé váljon. Mi ezzel a darabbal készülünk Cegléd lakóinak ajándékul!

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk "A tékozló fiú" előadásán 2018. december 22-én szombaton 18 órakor a Cegléd-Nagytemplomi Református Gyülekezeti házban. Találkozz Istennel!

időpont: 18:00–20:00