Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont
Egészség, szórakozás, pihenés, sok – sok vidámság… Csak néhány ok, amiért érdemes a Cegléden található Ceglédi Gyógy-és Strandfürdőbe ellátogatni. Tovább →
Hotel Aquarell****
Látogasson el családjával Cegléd legszebb szállodájába! A nyugalmat, harmóniát, és természet közeliséget árasztó, négycsillagos Aquarell Hotel**** az Alföld kapujában, Cegléden, Budapesttől mindössze 65 km-re várja Önt. Tovább →

Nincs kitaposott ösvény

2024. szeptember 6., , Ingyenes!
Nincs kitaposott ösvény
Csurák Erzsébet selyemfestő, képzőművész kiállítása.

CSURÁK ERZSÉBET Sajószentpéterről indult, már gimnáziumi éveiben résztvevője volt Tokajban annak az alkotótábornak, ahol a hetvenes évek kiemelkedő szellemi képviselői dolgoztak együtt. Ez a közeg olyan szabad szellemi színtér volt, amely meghatározó értékeket és élményeket adott művészi útjához.
1982-ben szerzett rajztanári diplomát, majd 1992-ben selyemfestészeti tanulmányokat folytatott Bécsben, a Kronsteiner Haus Művészeti Iskolában.
1993 óta szerepel különböző kiállításokon, galériákban, 1997-ben részt vett Győrben, a Mediawave fesztiválon. 1998-ban létrejött első egyéni kiállítása a győri Zichy-palotában, majd 2010-ben újabb önálló kiállítással mutatkozott be a győri Városi Művészeti Múzeumban. 2011-ben a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében nyílt önálló tárlata a fővárosban.
Alkotómunkája mellett Győr város kulturális életének is aktív részese volt, a Győri Fesztiváliroda igazgatójaként, de szabadidejében szervezőként részt vett a Mediawave fesztiválban és a Művészetek Völgye stábjában.
1999 óta óraadóként oktat a Nyugat-magyarországi Egyetem győri karán.
2004-ben címzetes főiskolai docens címet adományoztak számára.
Az utóbbi években újra előtérbe került életében a selyemfestés, pedig több mint tíz évig nem foglalkozott vele, csupán fejben. Meglátása szerint egy érési folyamaton kellett, hogy végigmenjen: belső folyamatokon és az idő kamráin, hogy végül megalkothassa egyéni világát az elveszett és megélt időről.

A rendezvény a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával valósul meg.
Megtekinthető: 2024. szeptember 26-ig.

Helyszín: Ceglédi Galéria
Időpont: 17:30