Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont
Egészség, szórakozás, pihenés, sok – sok vidámság… Csak néhány ok, amiért érdemes a Cegléden található Ceglédi Gyógy-és Strandfürdőbe ellátogatni. Tovább →
Hotel Aquarell****
Látogasson el családjával Cegléd legszebb szállodájába! A nyugalmat, harmóniát, és természet közeliséget árasztó, négycsillagos Aquarell Hotel**** az Alföld kapujában, Cegléden, Budapesttől mindössze 65 km-re várja Önt. Tovább →

Varázslatos természet

2024. február 16., , Ingyenes!
Varázslatos természet
Hazánkban 2018 óta március 10-e a Beporzók napja. Intézményünk kiállítással csatlakozik a kezdeményezéshez, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet minden olyan élőlényre, melynek szerepe van a növények beporzásában.
Azon túl, hogy nekik köszönhetjük asztalunkon a hüvelyeseket, zöldségeinket, gyümölcseinket, az olajos magvakat és így az olajat, amellyel sütünk-főzünk, de rovar beporzású növények lehetnek az alapanyagai számos gyógyszernek, épület- és bútorfának, bioüzemanyagnak és sokoldalúan felhasználható rostszálaknak is. A beporzók jelenlétének köszönhető a madárdal és a virágillat is. (www.omme.hu)

Kiállítóink:
SZABÓ SÁNDOR természetfotós,
GARAMSZEGI KRISZTINA fotográfus,
FEKETE ALEXANDRA fotográfus,
HALMINÉ JOZEFA fotográfus,
KISKUN GÉZA filatelista,
BODA NÁNDOR méhész,
BÁLINT LÁSZLÓ méhész.
A tárlaton fényképek, bélyegek és méhészeti eszközök segítségével hozzuk közelebb a látogatókhoz a témát.
A kiállításnak nem szervezünk megnyitót, helyette a kihelyezett természetismeret órákba csatlakoznak be alkalmanként a kiállítók.
Tárlatvezetésekre, foglalkozásokra jelentkezni a kozma.ildiko@cegledikultura.hu email címen lehet.

Időpont: 10:00-18:00
Helyszín: Ceglédi Galéria